tiistai 24. marraskuuta 2015

24.11



Nyt on jäänyt kirjottelut vähemmälle kun töissä ollut vaan samoja hommia ja näyttötyön valmistelua.

Tänään harjoittelen kans näyttötyötä, (win 10 alustalla Once Local-työasema) ajureiden ja ohjelmien asennusta siis. Torstaina ois tarkotus suorittaa näyttö, riippuu vaan vähän että kauan ohjelmien asennuksessa menee. Vielä on vähän auki että mitkä versiot mm. SQL Serveristä, Apachesta ja LabViewistä saadaan tohon koneelle. Kokeilemalla se selviää!


Ei muuta tälläkertaa. Tässä näyttötyönsivussa oon tehnyt imageita (joista on jo yks postaus), tyhjentänyt levyjä, vaihdellut ip-osoitteita koneista ja tulostimista ja kasaillut työpisteitä mm. testihuoneelle. Ei siis mitään kummempia.

-Susanna Lepola

perjantai 13. marraskuuta 2015

12.11

Tänään (eilen) jatkoin taas freecodecampia, tälläkertaa tehtäväksi tuli opittujen koodien harjoittelua tekemällä "portfolio/kotisivut". Vasta siinä vaiheessa huomasin kuinka paljon tossa kerkes oppia mutta myös sen kuinka paljon noita taitoja on vielä tallella!

ETUSIVU


"ME"

"CONTACT"

Keskeneräinen CV sivu!
Siis ihan superhauskaa tehä taas sivuja ja muuta. Ja nyt pää on niin täynnä kaikennäkösiä ideoita.

Toki eilen tein myös järkeviä töitä kun niitä tuli. Menin testihuoneesee asentaan tietokoneita ja kouruja, muita tarvikkeita seinään kiinni.







Tälläkertaa ei muuta! Tänään ylimääräisten tehtyjen tuntien "takia" pääsen viikonlopunviettoon jo klo 13:00, mikä ei haittaa ollenkaan sillä tää tyttö suuntaa nokkansa kohti Ikaalisia. 

Hyvää viikonloppua kaikille!
-Susanna

perjantai 6. marraskuuta 2015

FreeCodeCamp 06.11

Tänään ei oikeen ollut muuta hommaa kun windowsin lisenssitarrojen laittamista koneisiin. Niimpä päätin nyt alottaa jotain hyödyllistä jota voin jatkaa ainakun ei muuta oikeen oo. Nimittäin kuulin kaverilta nettisivusta nimeltä...


... FreeCodeCamp. 
Ilmanen sivusto missä on 800h opiskelua ja toiset 800h työkokemuksen saamista. Ilmanen sivusto, missä opetellaan mm.


Todella selkeet ohjeet (ainakin blondin aivoille soveltuvat) ja tosta on varmasti tosi paljon hyötyä. Luin netistä keskustelupalstoilta ja kuulin vaan hyvää CodeCampista. Kun noi 1600h on suorittanut, siitä saa todistuksen. Kirjottelin myös muistiinpanoja hyvää tahtia, ite kun opin paremmin jos teen ja kirjoitan. 

Mutta toivottavasti jollekkin nappas, selkeet ohjeet joka vaiheessa, alusta-loppuun. Todella hyvä varsinkin jos haaveilee joskus omien webbisivujen teosta tai haluaa parannella nykystä sivuaan.

-Susanna


    torstai 5. marraskuuta 2015

    5.11



    Teen tällähetkellä kunnon "tehdastyöläisenä" vaan näitä Image-asennuksia ym muuta siivoilua ja sellasta, vaikee kirjottaa mistään mitä on tehnyt. Tää päivä meni kans asennellessa noi loput koneet, ja tavaroiden järjestelemisessä kun niitä on vielä tuola muuttolaatikoissa. Ei siis muuta!


    -Susanna

    tiistai 3. marraskuuta 2015

    Siivoilua 3.11





    Tänään kokopäivä meni häkkivarastoa siivoillessa. Harmi etten ottanut ennen-jälkeen kuvia mutta munmielestä ihan hyvin hoidettu! Jos se jotain kertoo niin yks seinä on pelkkää pahviroskaa ja sielä on 4-5 isoa laatikollista roskaa. Melkeen kaikki hyllyt tyhjeni.


    Mutta tänään ei valitettavasti muuta kerrottavaa. Aamulla tosin yritin vielä saada koneen boottaan tikulta. Eilen asensin Imagen mutta se ei toiminutkaan tossa koneessa, eli käyttöjärjestelmä ei toimi. Pitäs saada ajettua filezilla/gpartedi jotta voisin tyhjentää koneen ja asentaa eri Imagen sinne.


    -Susanna

    maanantai 2. marraskuuta 2015

    Imagen asennus 30.10



    Työn tarkoitus
    Tarkoituksena oli saada uusia koneita mahdollisesti asiakkaiden käyttöön. Turhaa aikaa vievän ohjelmien ja käyttöjärjestelmän asennuksen sijaan, teimme sen CloneZillan avulla. CloneZilla ei kopioi tiedostoja, vaan levyosioita sekä kokonaisia levyjä. Tällätavoin esimerkiksi yhden kerran asentamalla ja kloonaamalla sataan muuhun koneeseen aikaa säästyy huomattavasti.
    CloneZillalla tehty levyotos tallennetaan tiedostoon, sitä voi tällöin käyttää myös varmuuskopiona. Mukana ovat käyttäjän tiedostot, käyttöjärjestelmä ja levyn käynnistyslohko. Varmuuskopiosta voi suoraan palauttaa toimivan järjestelmän samalle tai toiselle kiintolevylle. CloneZillaan kuuluu myös CloneZilla SE eli Server Edition, jolla sen palvelimesta voidaan verkon yli kloonata levyotos useisiin koneisiin samaan aikaan.
    CloneZillaa ei asenneta suoraan koneeseen. Se käynnistetään omalta taltioltaa, esim. CD:ltä tai boottaavalta USB-tikulta. Mahdollista on myös asentaa se käynnistyspalvelimelle jolloin verkossa olevat PXE-käynnistyksen osaavat tietokoneet voivat käynnistyä sitä.

    Työselostus
    Tarvitset USB-hubin 1
    Tarvitset muistitikun jossa CloneZilla asennettuna
    Tarvitset ulkoisen kiintolevyn jossa Image asennettuna
    Tarvitset näppäimistön


    Ensimmäisenä mennään biossiin josta säädetään koneen virta- ja USB-asetuksia. Laitetaan näppäimistö koneeseen kiinni, biossiin pääsee kun laittaa koneeseen virrat päälle ja rämppää Delete-näppäintä. Se näyttää suunnilleen tältä: (Kuvat otettu netistä)

    Avataan Advanced-välilehti. Sieltä ACPI settings, sitten PWR-on After PWR-Fail, vaihdetaan se on-tilaan. Näin varmistamme että vaikka sähköt menisi, niiden tullessa takaisin kone käynnistyy automaattisesti uudelleen. Sen jälkeen esc-näppäimellä takaisin alkuun.
    Valitaan Chipset-välilehti. Sieltä Shout Bridge-> USB Configuration-> Os Selection ja vaihdetaan järjestelmä Windows 7.
    Tämän jälkeen takaisin ja mennään välilehdelle Exit, sieltä Save changes and reset.
    Kun kone on sammunut, laitetaan USB-hubiin kiinni näppäimistö ja ulkoinen kiintolevy jossa Image on. CloneZilla muistitikku laitetaan kiinni suoraan koneeseen ilman hubia. Koneen pitäisi uudestaan käynnistyessään bootata suoraan tikulta ja näin avautuu CloneZilla: (kuva otettu netistä)
    Kokeiltiin ensin Default settingssillä mutta ei toiminut. Valitaan siis CloneZilla live (To RAM. Boot media can be removed later). 

    Ruutuun ilmestyy tekstiä, älä lopeta prosessia, kohdassa …. missing ‘workdir’ voi mennä aikaa. Sen jälkeen aukeaa ruutu jossa kysytään asennuksen aikana käytettävää kieltä. Valitaan Englanti.

    Seuraavaksi valitaan nämä kohdat tässä järjestyksessä:
    Don’t touch keymap (Jolloin käytössä oli englanninkielinen vakioasettelu):


    Start CloneZilla (Käynnistää CloneZillan):



    Device-image (Valittavana on kaksi eri vaihtoehtoa, joista ylemmällä kloonaus tapahtuu image-tiedostoon ja alemmalla suoraan tallennuslaitteeseen):




    Local_dev :


    Varmista nyt että ulkoinen kiintolevy on kiinni, ruudun alapuolelle ilmestyneessä mustassa ruudussa pyydetään painamaan enteriä kun tämä on tarkistettu.

    Seuraavassa ikkunassa pyydetään valitsemaan taltio josta image-tiedosto löytyy. Valitse siis se ulkoinen kiintolevysi tms. jossa Image on. CloneZilla varmistaa vielä valintasi, paina Enter:



    Sitten valitaan juuri kansio, eli “/” -Top directory_in_the_local_device: 


    CloneZilla näyttää levyn/osion tiedot. Painetaan Enter


    Seuraavaksi nämä järjestyksessä:


    Beginner mode (kloonaus tapahtuu yksinkertaisilla peruasetuksilla):


    Restoredisk


    CloneZilla listaa mahdolliset Imaget (Ensimmäiseksi valitaan lähdeasema eli kiintolevy/SSD-asema, jolta data kloonataan) ja kun olet valinnut omasi, se pyytää levyn jolle Image laitetaan (Seuraavaksi valitaan kohdeasema eli kiintolevy/SSD-asema, jolle data kloonataan).  Tämän jälkeen ruudun alapuolelle ilmestyy taas musta ruutu, jossa pyydetään painamaan enteriä

    Ennenkuin Clonezilla alkaa tekemään prosessia, se pyytää kahdesti varmistusta. Kirjoita Y ja paina Enter molemmilla kerroilla, sen jälkeen se näyttää levyjen tiedot:



    Nyt CloneZilla alkaa “kloonaamaan” levyä toiselle. Aikaa menee n. 5min ja se on valmis. Tulee musta ruutu ja painetaan enteriä

    Sen jälkeen pyydetään valitsemaan seuraava prosessi. Valitaan Reboot

    Odota että kone on sammunut ja ota CloneZilla-tikku pois ettei kone boottaa siltä uudestaan.

    Tarvittavat laitteet
    1 USB-hub/keskitin on lisälaite, jonka avulla saadaan lisättyä tietokoneen käytössä olevien USB-porttien määrää. USB-keskitin liitetään tietokoneen USB-porttiin, jolloin USB-keskittimessä oleviin lisäportteihin on kytkettävissä useampia USB-laitteita. Toteutus voi olla pienen sovittimen muodossa tai siten, että lisäportit ovat kaapelin päässä.
    Joskus USB-keskittimet tarvitsevat erillisen virtalähteen.

    -susanna

    Kävijöitä

    Postaukset

    Tietoja minusta

    Oma kuva
    I’m a coffee addicted pixel and code pusher from Finland. Beside my passion for computers and coding, I’m also a big music freak and a real foodie who loves all of the good things in life.